Philip Nabben

Advocaat, Partner, Certified Data Protection Officer

Philip Nabben is actief in het arbeidsrecht sinds 1999. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Groningen en trad na zijn afstuderen in 1999 in dienst bij het Amsterdamse advocatenkantoor Ekelmans den Hollander. Na de fusie met HoganLovells volgde hij in 2003 Erik Deur en Henriëtte Bronsgeest naar Bronsgeest Deur. In januari 2009 werd hij daar partner.

Philip adviseert zowel internationale als Nederlandse bedrijven op het gebied van arbeidsrecht, inclusief herstructureringen en overleg met vakbonden. Hij richt zich daarnaast specifiek op het deelgebied Privacy en gegevensbescherming en de impact daarvan op de werkvloer. Philip is lid van de Vereniging van Amsterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VAAA) en de EELA en de Nederlandse Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten (VAAN).

In 2006 rondde hij succesvol de PALA opleiding aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam af.

Philip Nabben heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
    • Medezeggenschap
    • Internationaal arbeidsrecht
    • Collectief arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

In april 2018 rondde Philip de opleiding Certified Data Protection Officer af (cum laude) en is sindsdien als zodanig geregistreerd.Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Philip is de Centrale Project Manager voor internationale projecten van Ius Laboris. Philip is vermeld als aanbevolen arbeidsrechtadvocaat in Nederland in Legal500 en Who’s Who Legal.

Wat cliënten zeggen over Philip:

‘Phlip Nabben is very pragmatic and to the point. Very responsive.’

uit: Legal500

Insight by

Philip Nabben