Joost Verlaan

Advocaat

Joost Verlaan is sinds 2015 advocaat en per 1 oktober 2017 in dienst getreden bij Bronsgeest Deur Advocaten. Joost studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg, waar hij in 2015 zijn master Nederlands recht (specialisatie privaatrecht) behaalde. Na zijn studie is hij als advocaat aan de slag gegaan bij een kantoor in Amsterdam waar hij zich bezighield met arbeidsrechtelijke, ondernemingsrechtelijke en sportrechtelijke vraagstukken.

In 2019 rondde Joost succesvol de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) opleiding aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam af.

Joost is bestuurslid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA) en lid van de Vereniging Arbeidsrechtelijke Advocaten Nederland (VAAN) en van de Vereniging voor Sport en Recht (VSR). Daarnaast is Joost docent bij de beroepsopleiding voor advocaten.

Joost Verlaan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
    • Medezeggenschap
    • Internationaal arbeidsrecht
    • Collectief arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied. Daarnaast heeft Joost een specifieke focus op sportrecht.

Insight by

Joost Verlaan

Talen

Nederlands - Engels

Opleidingen

Universiteit Tilburg, Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

Contactgegevens