Hylda Wiarda

Advocaat, Partner

Hylda J. Wiarda is advocaat sinds 2002. Hylda studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde in mei 2000 af in de richting Nederlands Recht. Na haar afstuderen behaalde zij in 2001 haar Masters diploma (LL.M) met als specialisatie Europees Recht aan de University of London. In juni 2002 trad zij in dienst van HoganLovells als advocaatstagiair op de sectie arbeidsrecht. Hylda Wiarda is in september 2003 de gelederen van Bronsgeest Deur komen versterken. In december 2009 behaalde zij het certificaat voor de opleiding PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht) van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zij is lid van de Amsterdamse Arbeidsrechtelijke Specialisatievereniging (VAAA), de Vereniging Arbeidsrechtelijke Advocaten Nederland (VAAN) en de EELA (Europese Vereniging voor Arbeidsrecht).

Hylda Wiarda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
  • Medezeggenschap
  • Internationaal arbeidsrecht
  • Collectief arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hylda is vermeld als aanbevolen arbeidsrechtadvocaat in Nederland in Who’s Who Legal.

Wat cliënten zeggen over Hylda:

‘Hylda Wiarda and her team are incredibly responsive, and pragmatic and commercial in their advice.’

uit: Legal500

Insight by

Hylda Wiarda

 • Insights

  Extra verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2023 – waar moet de werkgever op letten?

  15 november 2022

 • Insights

  Veranderingen in het arbeidsrecht in 2022

  16 februari 2022